EKO Salva

Västra Granhed, Stalltorp

64197 Katrineholm

Sverige

Varukorg: 0

Total: SEK0.00


Produkterna är framställda av naturliga och ekologiska råvaror.

-Grankådan är skördad i Södermanland. Vi anger alltid procenthalten av grankåda i våra produkter.

-Oljorna består enbart av kallpressade ekologiska certifierade oljor.

-Bivaxet är alltid svenskt.

-Avsedd främst för djur.

-Vi lämnar inga utfästelser om salvans läkande egenskaper.

-Våra förpackningar/burkar är EPA-lined, vilket betyder att det är en skyddande barriär mellan salvan och själva burken.
378344gif

Tillverkning

Vi hanterar kådan mycket varsamt och låter råmaterialet dra i i oljan under minst 2 veckor innan vi börjar bearbeta den (oftast betydligt längre). Salvan ska inte ha en doft av bränt eller tjära, då har man värmt den i alldeles för hög temperatur. Färgen på salvan kan variera lite beroende på när den är skördad. Kom Ihåg, detta är en ren naturprodukt. Salvorna märks med tillverkningsdatum. Räkna med att salvorna är hållbara cirka 1 år efter att de öppnats. (Salvor som innehåller grankåda har ofta en mycket lång hållbarhet.)

Användningsområde

  • Enbart till utvärtes bruk.
  • Lämplig som hud-mjukgörare.
  • Det är sällsynt med allergi mot grankåda, (uppges vara 2% av befolkningen) men gör alltid ett hudtest på ett mindre område "patch-test".

Ska jag göra ett "patch-test"?

Oavsett vilken produkt du ska använda, oavsett om du eller ditt djur har känslig hud eller inte, så bör du göra en så kallad "patch-test".

Oftast så brukar man applicera en liten mängd i armvecket och vänta i 24 timmar. Om du inte ser eller känner någon negativ reaktion så testa en liten mängd längs käkbenet och vänta ytterligare 24 timmar innan du fortsätter som vanligt. Vänligen notera att inga parabener, dofter, färger eller propylenglykol-ingredienser används i våra produkter.

Våra kunder har berättat för oss att salvan haft en bra effekt på:

  • Självsprickor/skavsår
  • Analklåda
  • Fotsvamp
  • Lindriga besvär av acne
  • Solbränna

Observera

-Vi säljer salvorna som mjukgörande produkter.

-Vi lämnar inga utfästelser om läkande egenskaper.

-Salvan är känslig för hög värme, t.ex. för direkt solljus. Därför bör salvan förvaras svalt.

Se youtubeklippet nedan för mera information från ett annat företag som saluför medicinsk grankådsalva. Eko-Salva länkar gärna till denna tillverkare som liksom oss också redovisar produktens procentuella innehåll av grankåda. Informativt och proffsigt.

https://www.youtube.com/watch?v=L_cTPqGPV4c