EKO Salva

Västra Granhed, Stalltorp

64197 Katrineholm

Sverige

Varukorg: 0

Total: SEK0.00


På rätt spår

Upprinnelsen till Eko-Salva är en ren tillfällighet. En studieuppgift att ta fram en vetenskaplig artikel i kombination med flera bekantas fantastiska erfarenhet av grankådsalva, ledde in på detta spår. Den vetenskapliga artikeln visade sig innehålla revolutionerade fakta om grankådans positiva inverkan.

Men...Kvalitén på salvorna som andra tillverkare saluförde var mycket ojämn. Någon hade en stark tjärdoft, en annan var stenhård, den tredje hade en stark doft av bergamottolja. Man uppgav inte ursprungsland och det saknades riktig innehållsförteckning på flera. Ingen, förutom ett finskt företag, angav procenten grankåda i sina produkter. Detta, samt avsaknaden av ett ekologiskt alternativ, var startskottet för Eko-Salva


En doft av gran i Granhed

Grankådsalvan har en svag doft av gran. Den har absolut inga tillsatta doftämnen.

Salvan tillverkas med stor omsorg och grankådan hanteras mycket varsamt.


Den allra bästa hudsalvan/hudoljan

Ambitionen är hög!

-Att tillverka och dela med sig av en produkt som gör skillnad.

-Att ha receptet på en salva som funkar för alla, det är inte realistiskt.


Hur gör man då? Jo...man utgår från sig själv och sina egna djur. En testpanel har fått utvärdera olika recept. Vi har då kommit fram till att kombinationen oliv och solrosolja med den grankådan, är ett recept som passar de allra flesta. Både hästar och hundar och har stor användning av produkterna vid vård av hovar, nosrynkor och små tassar.